Skip to main content
Licener luseshampoo

Bliv LUSEFRI på 10 minutter.

  • Engangsbehandling
  • Et naturligt produkt
  • 100% effektiv
  • Mild og allergivenlig
  • Vores kunder anbefaler os
Køb her

Du viderestilles til en af vores forhandlere

Lus og luseæg

Lus og luseæg er noget, der kan få de fleste til at krumme tæer, men det er desværre samtidig noget, de fleste af os – på et eller andet tidspunkt – kommer til at stifte bekendtskab med. Enten fordi vi selv får fornøjelsen af lusesmitte eller fordi vores børn får slæbt lus med hjem fra institution.

Luseangreb er dog på ingen måde farlige, om end irriterende, og behandles ligeledes ganske let ved at vælge de rette bekæmpelsesmidler og ved at undersøge os selv og vores børn jævnligt for både lus og luseæg.

Hovedlus

Hovedlus er blodsugende insekter uden vinger. Det er parasitter, der overlever igennem menneskeblod og er således noget, der smitter fra menneske til menneske – lusesmitte kan ikke foregå fra dyr til mennesker eller omvendt. Lusebid kan resultere i en øm, betændt hovedbund, der klør. Lus og luseæg opdages lettest ved at kigge bag ører og langs hårlinjen i nakken, idet disse områder ofte er varmere og mørkere, hvorfor lusene helst gemmer sig der.

Det er vigtigt at nævne, at lus hverken er farlige eller sygdomsbefængte, men at luseangreb er ekstremt generende for personen med lus, ligesom de er yderst smitsomme.

Luseæg

Hovedlusen udvikler sig i tre forskellige stadier; æg, larve og voksen. Hunlus sætter deres æg fast til håret med en slags ”lim” og kun en mm fra selve hovedbunden. Æggene sidder helt fast til håret, hvilket også betyder, at afstanden til hovedbunden øges, efterhånden som håret vokser. Efter max 10 dage, udklækkes larven fra ægget og højst 12 dage efter, ægget udklækkes, bliver denne larve til en fuldvoksen lus. Den samlede tid fra æg til voksen lus varer cirka tre uger.

Opdag luseangreb

For at opdage et luseangreb hurtigst muligt, anbefales det altid at tjekke håret jævnligt for lus og luseæg – ideelt set en gang om ugen. Her er et godt redskab en såkaldt tættekam, der er en både billig, miljøvenlig og ganske let måde, hvorpå man eksempelvis kæmmer familiens yngste medlemmer. Hvis der opdages et luseæg, er det dog ikke ens betydende med, at den pågældende er smittet med lus. Selv ved behandling med Licener, kan de døde luseæg forblive siddende på håret, indtil det vokser ud.

For det bedste resultat, er det klogest at behandle for lus (og luseæg) så snart, smitten er konstateret. Både fordi lus relativt hurtigt smitter fra person til person, men også fordi lusene ganske hurtigt spreder og formerer sig hos den enkelte og kan derved blive sværere at gøre bugt med.

Den rigtige tættekam

Når du kæmmer for lus, er det alfa og omega at gøre det med en tættekam, der gør arbejdet ordentligt, men som samtidig gør det så skånsomt som muligt.

Derfor:

  • Køb altid en tættekam af god kvalitet. Tættekammen må ikke være for tæt, da den så kan være vanskelig at trække igennem håret. Samtidig skal den alligevel være så tæt, at den ”fanger” luselarver på helt ned til 1 mm.
  • Kamme med en skrå ende er særligt egnede til kæmning for lus. Det er de, fordi kammen her kan ”glide” under de lus, der sidder i hovedbunden.
  • Til nogle kæmmesæt, følger der også et hvidt hårslag med samt ekstra kamme med særligt tætte tænder. Disse er dog primært anvendelige, hvis der af kosmetiske årsager skal fjernes gamle skaller fra luseæggene.

Tips til forebyggelse af luseangreb

Når det kommer til lus og luseangreb, spiller personlig hygiejne absolut ingen rolle. Luseangreb forekommer således uanset om håret er nyvasket eller ej. De nedenfor stående tips kan dog forhåbentlig hjælpe dig med at forsøge at undgå luseangreb nu og i fremtiden!

  1. Hovedlus kan hverken hoppe eller flyve. De kravler derimod fra et hoved til et andet, når personer er i tæt fysisk kontakt med hinanden. Du kan derved undgå lusesmitte ved ikke at lade dit hoved komme i nærkontakt med andres.
  2. Undersøg håret for lus og luseæg jævnligt og mindst en gang om ugen. På den måde kan du få gjort bugt med et eventuelt angreb inden de breder sig. I den forbindelse er det vigtigt at have in mente, at om end lus og luseæg kan sidde i hele håret, så sidder de ofte i nakken og bag ørerne.
  3. Orienter dig ved at kigge på billeder af lus og luseæg. Dette kan hjælpe dig til at forstå, hvad du leder efter i håret og dermed også med at identificere eventuel smitte.
  4. Identificer symptomerne på lus i tide – især kløe samt små røde plamager eller sår i nakken eller hovedbunden.
  5. Sengetøj, huer, kamme og børster er kun i få tilfælde årsagen til smitte, idet lus oftest ikke kan overleve uden for håret. I tilfælde af konstateret luseangreb, anbefales det dog alligevel altid at vaske sengetøj, hovedbeklædning, tøjdyr mv., hvorefter det lægges i fryseren i et døgn eller lægges væk i to døgn. Ligeledes anbefales det at vaske kamme og børster i sulfovand eller at lægge disse i fryseren i to døgn.

Ring til os

Mandag - Fredag: kl. 8:00–16:00
Lørdag - Søndag: Lukket

Ring 98 37 54 91
Licener luseshampoo

Bliv LUSEFRI på 10 minutter.

  • Engangsbehandling
  • Et naturligt produkt
  • 100% effektiv
  • Mild og allergivenlig
  • Vores kunder anbefaler os
Køb her

Du viderestilles til en af vores forhandlere

Licener Luseshampoo
Ledvogtervej 164
9530 Skørping

Telefon: +45 98 37 54 91
E-mail: info@licener.dk

Skriv til os

Skriv til os